Gezond Ziek Zijn

Cursusdata: -
Inschrijfdata: Schrijf in op elk moment
Inschrijven: Iedereen
Cursustaal: Nederlands
Prijs:€ 47,00

Over de cursus

Gezond Ziek Zijn: Vriendschap sluiten met jezelf 

In de training Gezond Ziek Zijn leer je een gelukkiger en energieker leven te leiden, ondanks (ernstige) ziekte en pijn. 

Behalve dat het je gezondheid positief kan beïnvloeden, helpt deze benadering je in fysiek slechte tijden je veerkrachtig, liefdevoller, kalmer en daarmee gelukkiger te blijven voelen.

Dit scheelt enorm veel stress en betekent minder lijden aan de ziekte of pijn. (Ook wel secundair lijden genoemd.) Je ontdekt hoeveel je voor jezelf kunt doen en betekenen.

De essentie van de training is onvoorwaardelijke vriendschap met jezelf sluiten

In hoe je naar jezelf kijkt, met jezelf omgaat en de keuzes die je kunt maken in je leven. 
En dat gaat niet vanzelf, dat vraagt oefening. Bijvoorkeur dagelijks.

Hiervoor krijg je in deze training een aantal dingen aangereikt:

  • In vijf weken tijd ontvang je vijf videolessen van ongeveer 45 minuten. Deze kun je zo vaak bekijken als je wilt.
  • Na het bekijken van de video, waarin ook altijd een meditatie of eenvoudige bewegingsoefening zit, kun je informatie teruglezen in de pdf (die je kunt downloaden en uitprinten.)
  • Verder ontvang je een aantal geluidsbestanden die je kunt downloaden en op je telefoon of computer kunt zetten om dadelijks mee te oefenen.
  • Bij elke les ontvang je een pdf met adviezen voor het oefenen voor de komende week. Hiervoor gebruik je de video en geluidsbestanden.

Aan de slag

Voor het volgen van de lessen is het goed om een moment en plek uit te kiezen waar je niet gestoord wordt.
Verder vinden veel mensen het fijn om tijdens de cursus een schrijfboekje bij de hand te houden om dingen in op te schrijven gedurende de weken oefenen.

Verschillende energieniveaus

De training houdt rekening met verschillende energieniveaus.
De video met bewegingsoefeningen zou je zelfs in bed kunnen doen en is ook geschikt als je nog zeer weinig kunt.
Tegelijkertijd zijn de oefeningen ook prettig als je wel vrij normaal kunt bewegen. Daarnaast is er een geluidsopname met wat inspannender oefeningen beschikbaar voor degenen die de eenvoudige oefeningen te mild vinden.

De basis van de training is mindfulness en ‘heartfulness’.

Jarenlang heb ik de 8-weekse mindfulnesstraining gegeven, daarnaast de compassietraining en liefdevolle aandachtige communicatie. Je zult een aantal elementen van deze training terug vinden in de Gezond Ziek Zijn training. Daarnaast zit de training vol tips die je in de loop van de training en lang daarna kunt toepassen om jezelf optimaal te ondersteunen.

De training Gezond Ziek Zijn is geen vervanging van reguliere medische zorg. Je neemt deel op eigen risico. Bij twijfel of een oefening of advies voor jou geschikt is, vraag dan eerst een arts of fysiotherapeut.

Ik wens je veel vertrouwen in jezelf en je eigen wijsheid, vertrouwen op een grote kracht in jezelf, je eigen veerkracht en hart en geest, zodat je beter toegerust kunt zijn, voor wat er ook maar komt in je leven.

Succes! 

Hartelijke groet,

Sietske de Haan

 

Trainingsstructuur

Trainers

Sietske de Haan


Sla de link op als favoriet.